moulin des vernes
logo    
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fons van Gorp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop schilderen

Jaarlijks kunt u op verschillende momenten* deelnemen aan een cursusweek tekenen en/of schilderen.

 

De cursus is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden en de lessen vinden plaats in het ruime atelier en op mooie buitenlocaties.


Afhankelijk van reeds gedane boekingen en uw wensen, kunt u verblijven in een van de gites, op de camping met eigen accommodatie of in de ruime, volledig ingerichte huurtent.

Tijdens een verblijf in een van onze gites slaapt met u met twee personen in een van de ruime kamers. Deze kunt u eventueel samen met uw partner of reisgenoot boeken. Avondmaaltijden kunt u zelf verzorgen of door ons laten regelen tegen scherpe tarieven in een nabijgelegen chambre d'hôtes.

 

Over de workshop
Op de zaterdag bent u vanaf 16.00 uur welkom op Moulin des Vernes.
Aan het einde van de middag drinken we gezamenlijk een welkomst/kennismakingsdrankje. Dit is ook het moment om te inventariseren wat uw specifieke wensen voor de workshop zijn.


Van maandag tot en met vrijdag is er van 10.00 uur tot 13.00 uur les in schilderen of tekenen. Na een korte introductie gaat u vrijwel direct aan de slag, want vooral door doen worden problemen,  maar ook de mogelijkheden goed zichtbaar. De workshop is voornamelijk georiënteerd op kennismaken en toepassen van technieken, maar net zo belangrijk is het leren kijken. Er zal vooral worden gewerkt met acrylverf. Alle basismaterialen zijn voorradig. Hebt u voorkeur voor uw eigen materiaal dan kunt u dit natuurlijk meenemen. Per week zijn er maximaal tien cursisten, dus iedereen kan op zijn eigen niveau goed begeleid worden.


s ’Middags kunt u, na een  kort rondje langs ieders werk, zelfstandig verder werken, lekker lezen op uw terras of de omgeving gaan ontdekken.
Op vrijdag in de namiddag sluiten we de cursusweek af onder het genot van een drankje en een hapje. Zaterdag om 10.00 uur is het vertrek.

 

Uw docent
Fons van Gorp is beeldend kunstenaar, die na zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten woonde en werkte in Den Haag. Na zijn lerarenopleiding aan de HKU was hij als eerstegraads docent beeldende vakken en CKV werkzaam in het voortgezet onderwijs. In Nijkerk startte hij cursusatelier Tintoretto. Graag verwelkomt hij u nu op zijn nieuwe werkplek in de Morvan.

 

De kosten van de workshop

bij verblijf in een van de gites: €450,-/ huurtent €400,-/ eigen accommodatie €350,-


Daarbij is inbegrepen:
• vijf maal 3 uur les en een nabespreking aan het einde van elke sessie
• zeven overnachtingen

 

Voor partners/reisgenoten die niet deelnemen aan de workshop zijn prijzen op aanvraag.

 

Een aanmelding is gedaan na een aanbetaling van €100. Het resterende cursusgeld moet twee weken voor aanvang in zijn totaal zijn overgemaakt.

 

* Opvragen van de cursusdata en aanmelden kan via de pagina contact, of een mail naar: moulindesvernes@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moulin des Vernes

58230 Ouroux en Morvan-Montpensy

0033(0)974760818

moulindesvernes@gmail.com