make free website

 

Activiteiten

Wandelen, vogels en vlinders kijken, zwemmen, vissen en vooral tot rust komen. Bovendien genieten van de kunst en cultuur en de heerlijke Franse keuken.
 
Langs Domaine Moulin des Vernes lopen diverse wandelpaden die zich vele tientallen kilometers in de ongerepte omgeving uitstrekken. De beroemde wandel/bedevaartroute die ook vanuit Nederland, via Vezelay, naar Santiago de Compostella in Spanje loopt, komt praktisch voor onze deur voorbij. Ook voor mountainbikeliefhebbers is de Morvan het neusje van de zalm. Tevens is er de mogelijkheid om in de nabije omgeving te raften en te kanoën op een van de wildwaterrivieren in de Morvan.
 
Voor de kinderen is het spelen in het water op een vlot, surfplank of roeibootje natuurlijk het einde. Op ons meertje vermaken de kinderen zich dan ook fantastisch. In het meer zit veel vis, dus visliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Daarnaast kan er gevist worden in de grote meren op een paar kilometer afstand van ons Domaine.
 
In de omgeving zijn diverse oude Franse plaatsen zoals Chateau Chinon, Beaune, Vezelay, Avallon en Autun. Vooral Vezelay met zijn prachtige kathedraal en Beaune met het beroemde Hotel de Dieu zijn het bezoeken zeker waard. Nabij Autun ligt de archeologische vindplaats Bibracte, de overblijfselen van een oude Keltische/Romeinse legerplaats. In het museum van Bibracte worden rondleidingen gegeven in het Nederlands.
 
Het Parc Naturel Regional du Morvan zelf kent een bijzonder rijke flora en fauna. Ideaal voor natuurliefhebbers. In het Parc liggen twee grote meren, Lac Pannecière en Lac des Settons. Lac des Settons heeft zich ontwikkeld tot een van de grotere toeristische trekpleisters, met waterfietsen, zeilboten, restaurants, rondvaartboten en strandjes om te zwemmen en te recreëren, terwijl Lac Pannecière (nog) ongerept is, daar het dient als opvangbekken voor de watervoorraad van Parijs.
 
De kwaliteit van het zwemwater is erg goed en de meren zijn glashelder. Bij het Lac des Settons ligt een Base Nautique. hier kun je zeilboten, surfplanken, roeiboten en waterscooters huren. Rond het meer liggen verschillende restaurants met terrassen.
 
Mocht het overigens onverhoopt een keer regenen dan is er bovendien een dvd-speler en diverse spelletjes en boeken aanwezig in uw gite.

Mobirise